Vrolijk plantje

Een mevrouw van 80 jaar krijgt haast geen bezoek. Haar medebewoners in de GGZ hebben het niet zo op met de manier waarop ze gekleed gaat en hoe ze spullen bewaard. Haar zussen zijn nog ouder dan zij en haar ex-man komen slechts één keer per jaar bij haar op bezoek.

Zo komt het ook dat àls ze cadeautjes krijgt, ze gekoesterd worden. Zoals het vetplantje in het roze potje. De meeste mensen zouden het plantje met de rotte bloemetjes en 3 groene blaadjes die nog over zijn, zo in de prullenbak hebben gedaan. Zij niet en miMakker Laloo bekijkt het ook anders. Want Laloo ziet dat er deze keer een wit stokje in staat!

De mevrouw leest de verwondering en de verbazing van het gezicht van Laloo af. Meer is er niet nodig om mevrouw aan het vertellen te krijgen. “Zo is het tenminste weer wat”, zegt ze vol trots. Laloo vindt het briljant en krijgt een ingeving.  Al glimlachend gaat ze wat zoeken in haar tas. “Tadaaa!” roept Laloo.  Mevr. Steate kan haar geluk niet op, eindelijk weer iets vrolijks op haar tafeltje.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees onze privacyverklaring of onze cookieverklaring voor meer info.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.