miMakkers voor Hongarije

Geschiedenis van de bezoeken

Jaren terug is collega miMakker Tobi (Henk Vlot) in contact gekomen met personeel van een mannenhuis in Dunaalmaz in Hongarije. Hij bezocht het huis met verstandelijke beperkte jongens en mannen en was meteen geraakt.  De omstandigheden van deze doelgroep qua zorg en welzijn waren erbarmelijk.Hij zag in dat de zorg en benadering zeer liefdevol was, maar vaak door laag of niet opgeleid personeel. De kwaliteit van zorg, de materialen ervoor was laag. De benadering en behandelingen waren gericht op gedrag onder controle houden door medicijnen en dwangzorg. Jongens met een ernstige beperking liggen of zitten de hele dag op hun plek, om maar iets te noemen.

Henk had duidelijk het gevoel dat hij met andere miMakkers kon bijdragen aan individueel contact en plezier. Ook zou de aanwezigheid van miMakkers  personeel kunnen inspireren hoe je ook met deze doelgroep kon omgaan op het gebied van aandacht en contact. 

Henk Vlot richtte samen met anderen Barát op. Een stichting voor en door miMakkers die speciaal hun werk richt op doelgroepen met een verstandelijke beperking en inmiddels ook mensen met dementie in Hongarije.  In het najaar en het voorjaar worden er diverse huizen bezocht door miMakkers. Geheel vrijwillig bezoeken zij de doelgroepen in het voorjaar en najaar.  Barát – Stichting miMakkus

Op reis met 5 miMakkers

De groep waar ik aan deelneem bezoekt in het najaar het mannenhuis in Dunaalmaz en ook een verzorgingshuis met mensen met dementie in Budapest. 

Zorg ook voor leefplezier van een ander!  

Je kunt mij en mijn maatjes sponsoren voor de vliegreis en verblijf aldaar.  Kosten per persoon per reis ca. 375 euro. Neem contact met mij op als je dit wilt doen voor de jongens en mannen én de ouderen in Budapest!

MiMakkers Barát – YouTube

Door Corona hebben we al twee jaar een alternatief bedacht voor de mannen en jongens, zodat we met hen verbonden blijven. Een van de activiteiten in 2020 was een film – voorstelling! Zie link hierboven.